Снимка: Булфото, архивПрез последната година Сирия попадна в задънена улица. В

...
Снимка: Булфото, архивПрез последната година Сирия попадна в задънена улица. В
Коментари Харесай

Проф. Владимир Чуков: Очаквам още по-голямо разцепление в ислямския свят

Снимка: Булфото, списък

През последната година Сирия попадна в задънена улица.  В страната към този момент няма политическа мощ, която да се отъждествява с прозападна позиция. Европейският съюз към този момент не поддържа нито опозицията в страната, нито ръководещите. Важното за Европа обаче е, че Сирия държи монопола върху бежанския поток. Сирийците са законните бежанци, останалите са стопански. Това изясни в предаването „ Светът е бизнес “на Bloomberg TV Bulgaria арабистът проф.  Владимир Чуков .

Той разяснява какво се случи в Близкия Изток през миналата година. Чуков напомни, че при започване на 2019 година мощният, мощният информативен източник беше Иран. „ През втората половина на годината Турция е стожерът на неустойчивостта, който се пробва да се опълчи на огромните сили “, разяснява арабистът

Според Чуков през първата половина на 2020 година, а може и през цялата година, турският президент Реджеп Ердоган ще събира погледите, анализите и мненията на водещите медии във връзка със събития, които се случват в Близкия Изток.

Арабистът е уверен, че Турция не би напуснала НАТО, тъй като по този начин ще прекъсне връзките си със Запада. „ Националистите са тези, които тласкат турците в такова направление. Все още ръководещите обаче надвиват над трендовете сходно нещо да не се случи “, означи той.

Чуков разяснява скорошно проучване, от което излиза наяве, че партията на Ердоган губи позиции. По думите на специалиста точно огромните провокации пред президента са повода за неговата интензивност отвън страната.

Той счита, че  не чака утешение на обстановката в ислямския свят през 2020 година, като съгласно него ще настъпи още по-голямо разединение .

„ Протестите в Алжир и Судан, където популацията е от сунити, са ориентирани против персоналния властнически режим, против диктаторите “, означи Владимир Чуков и изясни, че при шиитите митингите са против политическата система, която е конфесионализирана – построена на привилегии.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР